Tikfa - UNREGISTERED VERSION

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Miért TIKFA?

Teakfa (Tectona grandis), a vasfűfélék (Verbenaceae) családjába tartozó, nagy termetű, lombhullató fa, az egyik legértékesebb ipari faanyagot adja. Indiában több mint 2000 éve használják, neve a maláj tékka szóból származik.

A meleg éghajlatú országokban a tíkfát viszonylag kis fajsúlya és rendkívüli tartóssága miatt becsülik.Indiában és Myanmarban a több száz éves épületek tíkfagerendái jó állapotban  megőrződtek, a palotákban és templomokban pedig több mint ezerévesek is lehetnek. A faanyag állaga fedett helyen szinte semmit sem romlik.

Talán elsőre furcsa név egy játszóháznak. Sokat gondolkodtam, mi legyen a nevünk. Olyan elnevezést kerestem, ami kifejezi a tevékenységünk lényegét. Eszembe jutott a tíkfából készült kerti bútorunk, ami évek óta ellenáll az időjárásnak, erős, megtartotta eredeti szilárdságát és fényét.

T  mint tudatos
I  mint integrált
K mint képességek
F  mint fejlesztő foglalkozás
A  mint alapozó


A gondos szülő tudatosan odafigyel gyermeke testi-lelki-értelmi fejlődésére. Mi, szülők azt szeretnénk, hogy gyermekeink erős, képzett, az életben jól boldoguló felnőttekké válnának.
Sok minden a kisgyermekkorban dől el, ekkor történik az alapozás, a képességek ekkor fejleszthetők leginkább. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani Játszóházunkkal.

Nem csupán egy olyan helyet szeretnénk kialakítani, ahol a gyerekek eltölthetik a szabadidejüket, hanem egy olyan játszóházat, ahol játékos keretek között fejlesztés folyik.


"Csak játszanak" - hallom sokszor. De ezek a játékok tudatosan alkalmazott, a gyermek igényeihez alakított, a defektes képességek fejlesztésére szolgáló gyakorlatok. Igen játszanak - és közben észrevétlenül  tanulnak. Játszunk. A játék pedig nem más, mint a természet évmilliárdok óta fejlődő -
tökéletes - oktatási rendszere, a gyermek tanulási folyamatának természetes közege.

Olyan foglalkozásokat kínálunk, ahol az egyéni képességekre alapozva személyre szabott tervek alapján játékosan fejlesztjük a gyerekeket.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz